Kövess minket!
  
     

A kéménytisztítás még ma sem gyerekjáték!

A kéménytisztítás még ma sem gyerekjáték!
2020, február 28.

Magyarországon évről évre nagyobb kockázatot jelentenek azok a kémények, amelyeknél elmaradnak a kémény tisztítás folyamatai. Ezek a használatban lévő füstölők nem csak a környezetre, hanem a házban lakókra is veszélyt jelentenek. Éppen ezért válik szükségessé a régebbi és újabb építésű házak, a társasházak és a panelek esetében is a rendszeres kémény tisztítás. Persze ha nem történik katasztrófa, akkor is számos mellékhatását tapasztalhatják az ott élők az elmaradt munkálatoknak.

A fűtési szezon elérkezésekor, amikor a kazánokat újra üzembe helyezik, sok helyen szembesülnek azzal, hogy a fűtőberendezés nem a megfelelő hatékonysággal üzemel vagy éppen teljesen üzemképtelen. Éppen ezért, a gázkazánok esetében még a tartós üzembe helyezés előtt elengedhetetlenek az olyan munkálatok, mint az égőtér és a hőcserélő rész, valamint a kémény tisztítása. Erre hazánkban már többször is felhívták a hivatalos szervek a figyelmet, ám sok lakosra még a Katasztrófavédelem intő szava sem hat, így jobb esetben elromlott kazánokkal, rosszabb esetben pedig akár szén-monoxid mérgezéssel is találkozhatunk.

Ezeket nézessük át a téli üzemmódra való átállás előtt

Minden egyes évben történnek katasztrófák Magyarország-szerte, ezért a szakértők azt javasolják, hogy aki csak teheti, rendszeres időközönként, legalább évente egyszer nézesse át a gázszelepeket, a ventilátorokat, a keringető szivattyúkat, valamint a füstelvezetőket és kéményeket is. Szükség esetén pedig eszközöljük a javítást vagy a kémény tisztítást is. A kémény tisztítás azonban nem olyasmi, amit akárki elvégezhet vagy otthon hobbiból megoldhat, megfelelő képesítéssel rendelkező szakember szükséges hozzá.

Ha ilyen megbízható szakemberre van szükség a kémény tisztításhoz, akkor bátran keressük fel a Filantrop Környezetvédelmi és Fűtéstechnikai Nonprofit Kft. munkatársait, akik készségesen állnak a rendelkezésünkre. A cég szolgáltatásai megtalálhatóak a www.filantrop.org weboldalon, de érdeklődhetünk a +36 76 322 321-es telefonszámon vagy a filantrop@filantrop.org e-mail címen is.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
famania.hu19nov
Tuti tipp karácsonyra: tűzifa vásárlás kedvező áron!

Az év vége általában mindenki számára megterhelő anyagilag, hiszen szeretteinket minden évben elhalmozzuk különféle ajándékokkal. Azonban a téli szezon a...

Close